Gastouderopleidingen:


Gastouderdiploma HZW2

Om gastouder te worden moet u in het bezit zijn het gastouderdiploma of één van de andere voorgeschreven diploma’s (klik hier voor het overzicht van goedgekeurde diploma’s), een certificaat voor Eerste hulp (EHBO) aan kinderen en een Verklaring Omtrent het Gedrag. Met deze documenten kunt u zich via Gastouderbureau Amira Children laten registreren in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP).

Gastouderbureau Amira Children opent nieuwe mogelijkheden voor een carrière in de kinderopvang. Met de juiste ervaring en bewijzen kunt u het officiële diploma Helpende Zorg en Welzijn (HZW) voor gastouders binnen enkele maanden behalen.

Gastouderbureau Amira Children biedt inmiddels al 7 jaar verkorte opleidingstrajecten voor gastouders, waarbij kandidaten met (informele) opvangervaring een officieel diploma HZW voor de gastouderopvang kunnen behalen. Dit traject biedt ook de ruimte om de gevraagde ervaring eerst op te doen. U doorloopt het traject vanuit huis en u bepaalt zelf uw tempo. Naast de internetmodules die u kunnen helpen met het succesvol doorlopen van het diplomatraject zult u ook een boek in gebruik moeten nemen. Het betreft boek: Pedagogisch kader gastouderopvang (ISBN: 9789035235489)

De gastouderopleiding in het kort:

 • Landelijk erkend diploma Helpende Zorg en Welzijn kwalificatie gastouders*
 • Snel traject; gemiddeld diplomeren kandidaten in 3 maanden
 • Hoge slagingskans; meer dan 75% slaagt voor hun praktijkexamen
 • Speciaal voor gastouders; u hoeft geen onnodige theorie te leren voor bijvoorbeeld zorgbehoeftigen en ouderen
 • Thuisstudie; u hoeft niet terug naar de schoolbanken

 

Voor het kostenoverzicht van de opleiding treft u hier de volledige brochure aan:
Brochure verkorte opleiding HZW2


EHBO voor kinderen

Cursus Kinder-EHBO / Eerste Hulp aan Kinderen

Elk jaar zijn er meer dan 60.000 kinderen betrokken bij een ongeval in en om het huis. Een kind dat uitglijdt op de trap, heet water over zich heen krijgt, of zich verslikt. Kinderen zijn vliegensvlug en als het dan eens mis gaat, dan wilt u toch Eerste Hulp kunnen bieden?

Een cursus Eerste Hulp aan Kinderen

In de eerste paar minuten na een ongeval is het van groot belang om te weten wat u moet doen. Daarmee voorkomt u veel pijn en kunt u zelfs levens redden! Gastouderbureau Amira Children biedt u nu de mogelijkheid om een echte cursus Eerste Hulp aan Kinderen te volgen, zodat u weet wat u moet doen bij een ongeval.

NIKTA gecertificeerd

EHBO via gastouderbureau Amira Children is NIKTA gecertificeerd.

Hiermee laten wij zien dat onze cursussen hoge kwaliteit hebben.

NIKTA ISO 17024 certificaat

Een certificering conform de internationale standaard NEN-EN-ISO 17024/IEC biedt u de zekerheid van een betrouwbare en onafhankelijke organisatie. Met het NIKTA ISO 17024 certificaat voor BHV / BHV kind en omgeving voldoet u dan ook aan de eindtermen van een onafhankelijk college van deskundigen die toeziet op een uitmuntende kwaliteit. NIKTA certificaten voor de BHV zijn reeds geaccepteerd bij vele (overheids)organisatie en bedrijven zoals zwembaden, ambulancediensten, maar ook justitie (gevangenissen) en defensie (Marine). In de nationale norm voor bedrijfshulpverlening, de NEN4000, wordt met nadruk verwezen naar borging van de kwaliteit van persooncertificering. Een ISO 17024 persoonscertificaat is hiervoor de enige manier. Een NIKTA certificaat ontvangt u door zowel de praktijk als theoretische toets met een voldoende af te ronden. Aan het einde van de opleidingsdag volgt het schriftelijk examen. De instructeur beoordeelt de praktijk tijdens de cursus. NIKTA heeft de mogelijkheden en bevoegdheden om te allen tijde tijdens de cursus / examen mee te kijken en te controleren.

Een NIKTA certificaat is goedgekeurd voor mensen die als gastouder willen (gaan) werken.

Tijdens de cursus krijgt u inzicht in

 • De mogelijke ongevallen bij kinderen in verschillende leeftijdsgroepen
 • het gedrag van zuigelingen en kinderen bij ongevallen en ziekte
 • hoe te handelen bij (levensbedreigende) ongevallen
 • De preventie van ongevallen

Duur van de cursus

In 1 dag leert u alles over Eerste Hulp aan Kinderen. De cursus wordt gegeven door een erkende trainer van het Oranje Kruis. Binnen enkele weken na afloop van de cursus ontvangt u uw certificaat. Het certificaat is 1 jaar geldig.

Tarieven per deelnemer

Deelnemer Tarief
Gastouders die nu kinderen opvangen via Amira Children € 115
Ouders die een gastouder hebben via Amira Children € 115
Overige deelnemers € 159

U kunt van uw zorgverzekering, werkgever, of de Belastingdienst nog een korting krijgen op bovenstaande cursuskosten.

Lees hier meer over de mogelijkheden


Kortingsmogelijkheden

 

Kortingsmogelijkheden deelname cursus Eerste Hulp Bij Kinderongelukken

Er zijn diverse mogelijkheden om (een deel van) de kosten van de cursus Eerste Hulp Bij Kinderongelukken vergoed te krijgen. Hieronder leest u welke dit zijn.

Via uw zorgverzekeraar

De zorgverzekeringen in dit overzicht vergoeden (een deel van) de kosten.

Via uw werkgever

Bent u in loondienst en komt u tijdens uw werk in aanraking met kinderen? Dan kunt u uw werkgever vragen om deze cursus te vergoeden of een deel van de kosten te betalen.

Via de Belastingdienst

Bent u zelfstandig ondernemer of freelancer en komt u tijdens uw werk in aanraking met kinderen (als gastouder bijvoorbeeld)? Dan kunt u de kosten voor de cursus aftrekken van uw inkomsten als ondernemer of freelancer. Dit levert u een besparing op tot 40%.[/showhide][showhide type=”Cursus_babymassage” more_text=”Cursus babymassage” less_text=”Cursus babymassage”]

Cursus babymassage

Babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Door goed naar de reacties van de baby te kijken, leert u als (gast)ouder intuïtief aanvoelen wat het kind nodig heeft en de taal van de baby te verstaan. Via babymassage krijgt u bovendien op een speciale manier contact met de baby. De baby geniet van het aanraken en uw aandacht en ontspant zich daardoor.

Babymassage

Babymassage heeft een positieve invloed op zowel de lichamelijke als emotionele ontwikkeling van de baby. Door de massage wordt de bloedsomloop gestimuleerd en het is bovendien goed voor de spieren. Pasgeboren baby’s hebben vaak last van koude handjes en/of voetjes omdat hun bloedcirculatie nog niet volledig ontwikkeld is. Het stimuleert de spijsvertering wat de voedselopname en uitscheiding van afvalstoffen bevordert. Dit betekent dat het darmkrampen en verstoppingen kan verlichten. Daarnaast kan het ook zorgen voor een sterker immuunsysteem en de groei van de baby bevorderen.

Een massage is rustgevend en ontspannend, dit is bevorderlijk voor het slapen van de baby. Het werkt geruststellend en geeft de baby een gevoel van vertrouwen. Regelmatig een massage zorgt voor een speciale band tussen baby en verzorger.

Babymassage is een ritmische ontspanningsmassage gebaseerd op de shantalamethode. Deze is zeer geschikt voor baby’s.

Het mooie van een babymassage is ook dat u er niet lang mee bezig hoeft te zijn. U kan bijvoorbeeld alleen de buik masseren bij een vermoeden van krampjes of verstopping. Of alleen de voeten om de bloedsomloop te stimuleren.

Cursus in twee avonden

De cursus babymassage via Gastouderbureau Amira Children bestaat uit twee avonden. Op de eerste avond leert u de basisvaardigheden. Er wordt geoefend op een eigen pop (of beer) en we masseren elkaar (gewoon over de kleding heen). Op deze manier ervaart uzelf de massage en oefent u voldoende. Op de tweede avond wordt er geoefend met massage voor wat oudere kinderen en is er gelegenheid voor eigen inbreng op gebied van massage.

Tarieven per deelnemer

Deelnemer Tarief
Gastouders die nu kinderen opvangen via Amira Children € 0,-
Ouders die een gastouder hebben via Amira Children € 19
Overige deelnemers € 49


Cursus communicatie voor gastouders

 

Cursus communicatie voor gastouders

Communicatie is best lastig. Of u nu met de ouder de vaste afspraken van de week doorneemt of dat u aan uw gastkind uitlegt dat iets niet mag. Komen uw woorden wel over zoals u dat wilt? Hoe komt u over in uw communicatie en hoe hoort de ander uw woorden?

Cursus communicatie voor gastouders

Ook wel eens het idee dat u “het” duidelijk had besproken en dat er toch een misverstand ontstond? Het gevoel iets gezegd te hebben maar dat het bij de ander niet overkomt? Met de cursus communicatie voor gastouders willen wij u handvatten geven om uw communicatie te verbeteren. De cursus bestaat uit twee onderdelen:

 • Hoe verbeter ik mijn communicatie met ouders
 • Hoe verbeter ik mijn communicatie met kinderen

Beide onderdelen worden op een actieve manier besproken. Dit betekent dat u in een groep leert wat de effecten zijn van communicatie. Hoe u uw communicatie kunt verbeteren en hoe u anders kan gaan staan in omgaan met elkaar en communicatie.

Voorop in deze training staat dat het persoonlijk moet zijn, dat het veilig en prettig is voor iedereen om aan deel te nemen en dat er een “eye opener” in zit waarmee iedereen verder kan.

Tarieven per deelnemer

Deelnemer Tarief
Gastouders die nu kinderen opvangen via Amira Children € 19
Overige deelnemers € 39

 


Planning bijeenkomsten

EHBO Cursus

                                                                                                 

 Maandag 6 februari 2017  Utrecht  aanmelding gesloten
 Maandag  6 maart 2017  Utrecht  aanmelding gesloten
 Maandag 10 april 2017  Utrecht  aanmelding gesloten
 Maandag 8 mei 2017  Utrecht  aanmelding gesloten
 Maandag 5 juni 2017  Utrecht  aanmelding gesloten
 Maandag 3 juli 2017  Utrecht  Klik   hier om te betalen
 Maandag 7 augustus 2017  Utrecht  Klik   hier om te betalen
 Maandag 4 september 2017  Utrecht  Klik   hier om te betalen
 Maandag 25 september 2017  Utrecht  Klik   hier om te betalen
 Maandag 2 oktober 2017  Utrecht  Klik   hier om te betalen
 Maandag 6 november 2017  Utrecht  Klik   hier om te betalen
 Woensdag 11 december 2017  Utrecht  Klik   hier om te betalen
 Woensdag 8 januari 2018  Utrecht  Klik   hier om te betalen
 Maandag 5 februari 2018  Utrecht  Klik   hier om te betalen
 Zaterdag 5 maart 2018  Utrecht  Klik   hier om te betalen

 

 

Gastouderbijeenkomst / Themabijeenkomst

(Amsterdam, Rotterdam en Utrecht)

 

Datum

Locatie

12 mei   2017

Utrecht

7 juli   2017

Utrecht

8 september 2017

Utrecht

6 oktober   2017

Utrecht

10 november 2017

Utrecht

19 november 2017

Utrecht

29 november 2017

Utrecht

10 december 2017

Utrecht

© 2020 Amira Children | info@amirachildren.nl | Sitemap | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Google+ Ontwerp & Realisatie: Timaar