Voordelen gastouderopvang

Huiselijke sfeer
Het kind wordt opgevangen in een huiselijke, vertrouwde en warme sfeer en maakt deel uit van het gastoudergezin. Gastouders vangen over het algemeen ook andere kinderen op waardoor ook de ontwikkeling van uw kind wordt gestimuleerd.

Gastouderopvang is samen spelen en ontdekken
Veel gastouders van gastouderbureau Amira Children vangen kinderen uit meerdere gezinnen op. Zo komt uw kind al vroeg met andere kinderen in contact. De groep is evenwichtig samengesteld en bestaat uit maximaal 6 kinderen. Op deze manier kan uw kind samen met anderen spelen en aan zijn sociale vaardigheden werken, maar verdrinkt het niet in de drukte. Gastouders van gastouderbureau Amira Children stimuleren samen spelen door op een dag verschillende activiteiten en spelletjes te organiseren die afgestemd zijn op de leeftijd en de ontwikkeling van de kinderen.

Geen wisseling
Altijd hetzelfde gezicht voor uw kind. Geen wisselende stagiaires en/of deeltijd kinderleidsters.

Gastouderopvang is professionele kinderopvang
Gastouderopvang valt onder de wet kinderopvang. Iedere gastouder moet aan bepaalde (opleidings)eisen voldoen. De opvang bij gastouderbureau Amira Children wordt verzorgt door gediplomeerde en ervaren gastouders. Hierdoor hebben ouders net als bij een kinderdagverblijf recht op een vergoeding van het rijk. (kinderopvangtoeslag)

Persoonlijke aandacht
Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. Doordat een gastouder minder kinderen tegelijkertijd opvangt dan een leidster in het kinderdagverblijf of de BSO heeft een gastouder meer tijd en aandacht voor het kind. Een kind hoeft bijvoorbeeld niet lang te wachten op een schone luier. Zo kan de gastouder snel en goed inspelen op de behoeftes, het karakter en de talenten van een kind. Doordat er ook minder andere kinderen zijn is een kind minder gestrest. Dit is uit een onderzoek van de Leidse Universiteit gebleken. U kunt het gehele onderzoek of slechts een samenvatting van het onderzoek nalezen.

Kleinschalig
Door de kleine groep is er meer rust voor het kind en is er meer gerichte aandacht voor het kind.

Flexibel
Opvang op tijden en uren die de ouders het beste uitkomen. Samen kunnen de tijden onderling afgesproken worden waarop u kinderopvang wenst. De opvangtijden zijn veel flexibeler. Gastouderopvang kent namelijk geen openings- en sluitingstijden. Avond-, nacht- en weekendopvang behoren tot de mogelijkheden. Staat u in de file, een late vergadering bijwonen of om een andere onvoorziene omstandigheid bent u later bij de gastouder, dan is dat geen probleem. Zo kunt u de opvang prima afstemmen op uw werk of andere activiteiten.

Persoonlijk contact
Persoonlijk contact met de ouder(s) is erg belangrijk. Een goede mondelinge, maar ook schriftelijke overdracht via een boekje hoort daar bij. U weet zo altijd hoe de dag van uw kind er heeft uitgezien.

Bij gastouderbureau Amira Children hebben vraag- en gastouders nu ook de mogelijkheid om online via de persoonlijke inlogpagina een dagboek bij te houden.

Vervanging bij ziekte of vakantie
Bij ziekte of vakantie van de gastouder verzorgt gastouderbureau Amira Children een alternatief indien gewenst en mogelijk.

 

 

© 2019 Amira Children | info@amirachildren.nl | Sitemap | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Google+ Ontwerp & Realisatie: Timaar